Siirry sisältöön

Mikä Human Tech Center Finland?

Human Tech Center Finland (HTC) kokoaa yhteen maailmanlaajuisesti asiantuntijat, tutkijat ja yritykset, jotka kehittävät uusia menestystuotteita ihmisen näkökulmasta; ihmistävät niitä.

Se ei ole yritys, vaan kokonainen alue  keskellä Suomea. 

Maailma on muuttunut yllättävän paljon yllättävän nopeasti. Vanha teknologia-keskeinen ajattelu on tullut tiensä päähän. Vaikka teknologia kehittyy, ihminen pysyy ihmisenä, iänaikaisine tarpeineen, taitoineen ja toiveineen.

Uusi kriittinen menestystekijä tällä vuosituhannella on teknologian sijaan ihmisen ymmärtäminen.  
Kilpailuetu ei enää synny vain teknologisesta osaamisesta, vaan siitä, miten osaamista ymmärretään hyödyntää ihmisen näkökulmasta – miten teknologiat, tuotteet ja palvelut ihmistetään.

Human Tech - ihmisläheinen teknologia on huipputeknologiaa osana ihmisten arkea ilman, että edes huomaamme sitä. Sillä esim. helpotetaan ikäihmisten arkea tai koulun ja kodin välistä kommunikaatiota. Uudet teknologiset ratkaisut myös lisäävät ihmisten turvallisuutta niin työssä kuin vapaa-aikana, auttavat analysoimaan huippu-urheilijoiden menestystekijöitä ja edistävät ihmisten välistä kommunikaatiota. 

Keski-Suomessa palvelujen ja teknologisten ratkaisujen kehittäminen tähtää ihmisten jokapäiväisen elämänlaadun parantamiseen. Vahvaan humanistiseen perinteeseen pohjaten, ydinosaamisemme on ihmisnäkökulman syvällinen ymmärtäminen ja sen tiedon soveltaminen monille eri aloille.

Elämänlaatu ja ihmisenkokoinen asuinympäristö 

Ihmisläheinen teknologia viittaa myös turvalliseen asuinympäristöön, jossa yhdistyvät hyvät, uudella tavalla tuotetut palvelut, luonto ja huipputeknologia. Maakunnan pääkaupungissa, Jyväskylässä, on mahdollisuus työskennellä huipputeknologian parissa, mutta asua vain kävelymatkan päässä työpaikalta, luonnon helmassa. Jyväskylää onkin kutsuttu ”kymmenen minuutin kaupungiksi”, eikä aiheetta, sillä Jyväskylässä työpaikat, palvelut ja asuinalueet ovat lähellä toisiaan.

Keski-Suomessa on suuri joukko toimijoita, jotka rakentavat yhdessä ja erikseen ihmislähtöisempää maailmaa. Alueella toimii lukuisia eri alojen yrityksiä, jotka ihmistävät teknologioita, tuotteita ja palveluita. Korkeakouluissamme on monien eri alojen huippututkimusta- ja opetusta, jossa ihmislähtöisyys on keskiössä. Yritysten ja oppilaitosten sekä muiden toimijoiden välistä rajapintaa kehitetään alueella aktiivisesti.

Yhteistyöstä syntyy positiivisen tekemisen meininki, josta kumpuaa uusia innovaatioita. Meillä on rohkeutta katsoa asioita eri näkökulmista, jolloin uusia liiketoimintamahdollisuuksiakin nähdään siellä missä niitä ennen ei nähty.